Vai mormonisms ir kristīgs?
Publicēts 19. jūnijā, 2009.
Vai mormonisms ir kristīgs? Tas var likties kā savāds jautājums daudziem mormoņiem, kā arī dažiem kristiešiem. Mormoņi apliecina, ka viņi ieskaita Bībeli starp četrām grāmatām, kuras viņi atzīst kā Svētos Rakstus un kad Jēzus Kristus ir pašā centrā viņu ticībai.

Kā pierādījums ir viņu oficiālais nosaukums, Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca (The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints). Pie tam, daudzi kristieši ir dzirdējuši Mormoņu tempļa kori (Mormon Tabernacle Choir) dziedam kristiešu garīgās dziesmas un ar prieku ievēro viņu stingros morāles likumus un stipru ģimenes dzīvi. Vai tad tas nenorāda, ka mormonisms ir kristīgs?

 

Lai taisnīgi un pareizi atrisinātu šo jautājumu, mums vajag rūpīgi salīdzināt mormoņu reliģijas pamatmācības ar vēsturiskajām, bībeliskajām kristietības pamatmācībām. Lai representētu mormoņu viedokli, mēs balstamies uz sekojošām, labi pazīstamām mormoņu doktrinālām grāmatām, no kurām pirmās trīs ir Mormoņu Baznīcas publicētas: Evaņģēlija principi (1997. g.) (Gospel Principles), Debesu laulības iemantošana (1976. g.) (Achieving a Celestial Marriage) un Ticības locekļu mācība (1979. g.) (Articles of Faith) sarakstīta no mormoņu apustuļa James E. Talmage, kā arī Pestīšanas doktrīnas (3 sējumi) (Doctrines of Salvation) sarakstīta no desmitā mormoņu prezidenta un pravieša Joseph Fielding Smith, Mormoņu doktrīna (2.izd., 1979. g.) (Mormon Doctrine) sarakstīta no mormoņu apustuļa Bruce R. McConkie un Pravieša Jāzepa Šmita mācības (Teachings of the Prophet Joseph Smith).

 

 Uzzini vairāk! 

http://www.ebaznica.lv/?p=3614 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: