Atbilde Reliģisko lietu pārvaldei
Publicēts 16. jūnijā, 2009.
2008.gada 3.jūnijā e-projekts e-BAZNICA, operatīvi reaģējot uz Latvijas Republikas Tieslietu Ministrijas Reliģisko lietu pārvaldes vēstuli Nr.3.2-38, nekavējoties sniedza atbildi, lai izskaidrotu radušos situāciju un novērstu visus pārpratumus.


Latvijas Republikas Tieslietu Ministrijas
Reliģisko lietu pārvaldei

Palasta ielā 10, Rīgā, LV-1050

Par 2008. gada 29. maija vēstuli Nr.3.2-38

Konfesionāli Luteriskās Biedrības valde saņēma un izskatīja vēstuli Nr.3.2-38 (Konfesionāli Luteriskajā Biedrībā reģ. 2008.gada 2.jūnijā), kurā bija izteikts lūgums turpmāk publicējot materiālus portālā www.ebaznica.lv, izvērtēt vai ievietotie attēli neaizskar citu personu reliģiskās jūtas.

Konfesionāli Luteriskās Biedrības valde pateicas Jums par šo norādi, un vēlas paskaidrot, ka šis princips tika, tiek un tiks ievērots publicējot materiālus portālā www.ebaznica.lv. Jūs mums palīdzējāt to saprast vēl labāk.

Runājot par vēstulē Nr.3.2-38 minēto rakstu„Pāvests piekāpjas protestētājiem” un tam pievienoto bildi, vēlamies paskaidrot, ka:

  1. Runa visticamāk nav par Romas katoļu baznīcas pāvestu Benediktu XIV (miris 03.05.1758) , bet par Benediktu XVI, jo minētais protests notika 2008. gada pavasarī.
  2. Attēlā redzamā seja nav izkropļots Romas katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XIV attēls, bet no interneta resursiem pārpublicēta fotogrāfija, kurā attēlots kāds reāls protesta dalībnieks, kas ietērpts Romas katoļu baznīcas pāvestam līzīgā maskā.
  3. Ziņas mērķis nebija aizskart jebkādu personu reliģiskās jūtas, bet atspoguļot informāciju par notikušo protestu.

Konfesionāli Luteriskās Biedrības valde izprot Jūsu pienākumus un rūpes, ka nesiet atbildību par reliģiskās brīvības nodrošināšanu Latvijas Republikā, un esiet spiesti reaģēt uz dažādu personu reakcijām vienā vai otrā jautājumā. Arī e-BAZNICA, paklausot Jūsu lūgumam, un iestājoties pret reliģiskā naida kurināšanu reliģisko organizāciju un tām piederošo personu starpā, ir ievietojusi aptauju portālā www.ebaznica.lv, ar mērķi noskaidrot Latvijas reliģiozi noskaņoto interneta lietotāju viedokli attiecībā uz līdzīga rakstura attēlu publicēšanu e-vidē.

Konfesionāli luteriskās biedrības valde

 http://www.ebaznica.lv/?p=2840 


Komentāri (5)
Mikausis: šadus paskaidrojumus (vēstules) es rakstīju skolas direktoram, kad šis mani bija pieķēris pīpējot skolas teritorijā. galvenais, ka paši saprotat savu sagrozīto patiesību un izskatās, ka jūtaties baigie varoņi.
ar ko jūs esat labāki par ateistiem, kuriem bieži vien norāda uz nekorektumu?
arī es nepīpēju- mani pieķēra lapenē ar degošiem benčikiem uz zemes. es taču "nepīpēju". pēc tam barčikā pie alus glāzes džekiem uztaisīju aptauju. rezultāti bija viennozīmīgi- kā izrādās es ne tikai nepīpēju, bet arī nedzeru...
bet laikam es te velti cepjos :)
16/06/2009 16:18
Roberto: Dzīvē tikai pamuļķais uzvar, gudrais visur saskata pārāk
daudz šķēršļu un zaudē pārliecību pirms vēl paspējis ko
uzsākt. Grūtos laikos vientiesība - lielākais dārgums, ir
kā burvju apmetnis, kas dara neredzamas tās grūtības, kuru
priekšā gudrais kļūst kā nohipnotizēts.
16/06/2009 21:47
Mikausis: žēl, uz jautājumu tā arī neatbildēji, bet pārkopēji kādu ūber-gudru tekstu.
vai pamatojoties uz tavu atbildi, es un jebkurš cits cilvēks (bez abidas) turpmāk visu Konfesionāli luteriskās biedrības valdi un ebaznīca.lv veidotājus officiāli var saukt par pamuļķiem, lohiem utt.?
17/06/2009 14:56
Roberto: draugs Mikausi, vai Tev šķiet, ka uz retoriskiem jautājumiem ir jāsniedz atbilde?

kā mēdz sacīt: Армяне лучше, чем грузины. - Чем? - Чем грузины.
17/06/2009 15:55
Mikausis: Roberto, tu jau esi tas, kuram patīk izteikties retoriski, zemtekstos, parunās un sentēvu gudrībās. mani jautājumi ir tieši un balstīti uz tavu (jūsu?) rakstu un tavām atbildēm. protams vieglāk sevi padarīt par varoni, nekā atzīt savu vainu. nekas, es arī tā daru.
bez retorikas rakstā un vēstulē Reliģisko lietu pārvaldei saskatu arī diršanu, necieņu un sevis slavināšanu, tāpēc, manuprāt, jūs ejat pretrunās ar to, ko cenšaties citiem ieborēt.

lai šodienas pēdējais retorikais domu grauds izskan no Godmaņa puses: nemuldēt vajag
17/06/2009 16:32
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: